Besparen met LED Verlichting

Geld en energie besparen met LED verlichting

Wist dat u al snel 85% energiekosten bespaart met energiezuinige lampen?

Verlichting bepaalt al snel meer dan 20% van uw energiekosten. Voor bedrijven ligt dit zelfs rond de 50%. Door gloei- en halogeenlampen te vervangen door ledlampen kunt u veel geld besparen. Een ledlamp is 85% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 75% minder stroom dan een halogeenlamp. Overgaan op LED verlichting bespaart u al snel honderden euro’s per jaar. Zo is uw investering snel weer terugverdiend!

 

LED verlichting installateur nodig?

Ik help u graag met inzichtelijk maken wat u kunt besparen, een verlichtingsplan en de uitvoering hiervan.

Besparen met LED verlichting

Besparen met LED verlichting is zeer eenvoudig. Thuis kost het vervangen van een led lamp u alleen tijd en moeite. Vaak kun je de lampen één-op-één vervangen voor LED lampen, waardoor je niet alleen kosten, maar ook tijd bespaart. 

Als bedrijf moet je ook rekening houden met de kosten van personeel en materialen (denk aan het huren van een hoogwerker) en het inschakelen van een deskundig LED verlichting installateur. Hier zijn echter de besparingen ook vaak groter, omdat het gaat om meer ruimten, met meer lampen.

Eenmaal vervangen, dan kan het besparen beginnen. LED verlichting gaat veel langer mee, waardoor u veel minder kosten heeft aan vervanging. Met vervangingskosten bedoel ik de aanschaf én de installatie van de verlichting. In de tijd dat 1 LED TL-buis meegaat, had u een conventionele TL-buis al 2 tot 4 keer moeten aanschaffen en vervangen. 

Vooral op plekken waar de verlichting moeilijk bereikbaar is, kan de besparing met LED verlichting dus aanzienlijk oplopen.

Op welke kosten bespaar je met LED?

Minder energieverbruik

Tussen de 30% en 60% besparing t.o.v. conventionele verlichting

LED is efficient

Je hebt minder sterke lampen nodig voor hetzelfde licht.

Vervangingskosten

Dankzij de zeer lange levensduur

Besparen op Co2 uitstoot

Door minder Co2 uitstoot is LED goed voor het milieu.

Aftrekbaar voor ondernemers

Tot 50% van uw investering.

Geen warmteontwikkeling

Juist de warmte van gloeilampen kost energie.

Hoe bespaar je op LED verlichting?

Samen met u naar duurzame en kostenbesparende LED verlichting

1. Bespaarplan voor uw LED Verlichting

We bekijken welke verlichting u nodig heeft voor uw ruimtes. Om hoeveel ruimtes gaat het? Met welke functie en sfeer?

Ik kijk niet alleen naar vervanging van uw huidige verlichting, maar ook hoe we deze zo energiezuinig mogelijk kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld door het gebruik van aanwezigheidsmelders, schemerschakelaars en bewegingsmelders.

Zo komen we tot een plan waarin de verlichting wordt afgestemd op uw ruimte en wensen.

2. Vakkundige installatie van LED verlichting

Ik vervang snel en efficient uw huidige lampen en of armaturen. Voor een eerlijke prijs en op een kwalitatieve en duurzame manier. Zo wordt uw installatie weer helemaa klaar voor de toekomst.

3. Besparen met LED verlichting

Verlichting bepaalt al snel meer dan 20% van uw energiekosten. Als u deze kosten flink terugdringt door over te gaan op LED verlichting kan uw besparing flink oplopen. Voor ondernemers gelden daarnaast aantrekkelijke subsidies voor LED verlichting.


Steeds meer mensen investeren in zonnepanelen. Terwijl een deel van die opbrengst direct weglekt via ouderwetse verlichting. Mijn advies om te besparen op het milieu en uw portemonnee? Start met uw verlichting.

Verlichtingsplan voor uw LED verlichting installatie?

Laat uw gegevens achter en ik denk graag mee over een verlichtingsplan.